Categories
Caini Pisici

Cele mai bune suplimente pentru animale

Industria suplimentelor alimentare este imensa si foarte multe dintre produsele disponibile pe piata nu au certificarea necesara si nici proprietatile pe care se presupune ca le-ar avea. De asemenea, acestea nu au o baza stiintifica si nu se stie care sunt efectele pe care le pot avea asupra organismului.

Spre deosebire de piata suplimentelor pentru oameni, cea cu suplimente pentru animale este mai restransa, dar contine o serie de suplimente care intr-adevar au beneficii pentru organismul animalelor. Chiar daca nu pot fi folosite pentru a trata anumite afectiuni, suplimentele au ca scop principal:

  • Mentinerea sanatatii
  • Stimularea sistemului imunitar
  • Sustinerea unor tratamente medicamentoase

Exista un top al suplimentelor cele mai recomandate pentru animale si ne vom concentra atentia catre cele mai importante dintre acestea, dar si asupra beneficiilor pentru organismul animalelor.

Glucozamina

Este cel mai cunoscut supliment si se gaseste fie singur, fie in combinatie cu MSM, extract de midie, zillion, condroitina si altele. Se considera ca este bun pentru ameliorarea simptomelor de artroza la caini, in special pentru dureri. De asemenea, in urma unui studiu s-a descoperit ca poate fi recomandata drept antiinflamator. In ceea ce priveste pisicile, acestea o pot consuma pentru ameliorarea simptomelor provocate de osteoartrita. Un regim alimentar corespunzator si un tratament cu suplimente de glucozamina si condroitina ar putea reduce durerile cauzate de artrita.

Glucozamina este cel mai des folosita pentru tratarea cistitei interstitiale feline, o boala inflamatorie de la nivelul vezicii urinare.

Uleiul de peste

Uleiul de peste este al doilea cel mai popular supliment alimentar pentri animalele de companie. Oamenii il folosesc pentru a reduce nivelul de lipide din sange si pentru a preveni aparitia bolilor cardiovasculare, insa cainii si pisicile nu se confrunta cu aceleasi probleme de sanatate ca oamenii. Uleiul de peste este administrat animalelor pentru a trata alergiile de la nivelul pielii sau pentru a le preveni in cazul in care acestea sunt predispuse la numite probleme. Exista dovezi care confirma faptul ca uleiul de peste imbunatateste aspectul pielii la caini. Chiar daca dovezile existente nu sunt foarte multe, uleiul de peste poate sustine tratamentul artitei la caini si pisici, iar daca este administrat in mod constant poate preveni aparitia acestei boli.

Probioticele

Se pare ca probioticele au pentru animale acelasi efect ca la om. Tractul gastro-intestinal este un element foarte important in buna functionare a organismului, motiv pentru care trebuie ingrijit. Probioticele refac flora intestinala si protejeaza stomacul de numeroasele bacterii cu care pot lua contact cainii si pisicile.

Acestea aduc numeroase beneficii si pot fi folosite pentru o serie de probleme:

  • Diareea antibioticelor – pentru animalele care au urmat un tratament cu antibiotice, iar stomacul lor se resimte
  • Diaree acuta idiopatica

Administrate conform indicatiilor oferite de catre medicul veterinar, probioticele ajuta la vindecarea afectiunilor gastro-intestinale ale animalelor de companie, fiind recunsoscute si pentru capacitatea lor de a proteja flora intestinala pe viitor.

Multivitaminele

Acestea sunt recomandate pentru ca animalele sa isi poata lua aportul necesar de vitamine de care au nevoie intr-o zi normala. Foarte multe animale nu au la dispozitie un tip de hrana care sa le ofere vitaminele si mineralele necesare, iar multivitaminele vin in ajutorul lor.

De asemenea, cainii si pisicile mai pot avea nevoie de multivitamine pentru a combate anumite deficiente de vitamine. Chiar daca hrana din comert pare a fi echilibrata din punct de vedere nutritional, nu toate animalele absorb vitaminele si mineralele in acelasi ritm, motiv pentru care au nevoie de o suplimentare. Multivitaminele trebuie sa fie recomandate de medicul veterinar sau cel putin consultat inainte de administrare.

Animalele pot primi o serie de suplimente care sa le protejeze de bacteriile din jur, care sa le ofere o blana si o piele mai frumoasa ori pur si simplu pentru a ameliora unele simptome provocate de bolile de care pot suferi. Solicitati intotdeauna parerea medicului veterinar care se ocupa de cainele sau pisica dumneavoastra, pentru a putea evita unele neplaceri cu care acestea se pot confrunta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *